Kittenopvang Tamino : Wie zijn we en wat doen we?

Zorg voor kittens en de zwaksten onder de volwassen katten.

De katjes verblijven niet in het asiel maar worden ondergebracht in onze opvanggezinnen, tot ze groot en sterk genoeg zijn om geadopteerd te worden.

Opvang in gezinnen biedt een ongelofelijke meerwaarde voor deze kleine katjes!

De kleintjes groeien op in een warme en huiselijke sfeer, zonder stress, zonder tralies.

Op de leeftijd van minstens 9 weken, na vaccinatie en controle bij één van onze vaste dierenartsen worden de kleintjes uitgewuifd door hun opvanggezin en mogen ze hun valiesje uitpakken in hun definitieve adoptiegezinnetje.

Kittenopvang Tamino biedt elk katje de best mogelijke start voor een lang en gelukkig kattenleventje!

Onze pagina's :

Voorstelling van onze werking
Thuis gezocht voor onze opvangkatjes
Adoptienieuws
Onze regenboog
Verhalen uit de kittenopvang
Laatste kittenopvangnieuws
Onze opvanggezinnen stellen zich voor
Een katje in huis : praktische info

Links

Volg hieronder de verhalen uit de kittenopvang

Volg hieronder de verhalen uit de kittenopvang

donderdag 25 juni 2009

Een primeur!! Voorstelling van ons kittenproject!




In primeur : Kittenopvang Tamino!



Sinds dinsdag 16 juni 2009 heeft het Oostendse asiel zijn eigen kittenopvang!
Dit initiatief en haar werkwijze zijn enig in de provincie!
Kittenopvang Tamino is een aparte afdeling binnen het asiel die het verschil maakt voor de allerkleinsten en zwaksten onder de kattenpopulatie.
Al te vaak worden heel jonge kittens gedumpt of moederloos gevonden en naar het asiel gebracht. Ook worden er soms volwassen katten binnengebracht die speciale zorg nodig hebben.
Meestal gaat het dan over aangereden, doodzieke volwassen zwerfkatten of hummeltjes die amper enkele daagjes of weekjes oud zijn. Te klein dus om in het grote dierenasiel te overleven.
Kittenopvang Tamino zet zich speciaal in voor deze kleintjes en de zwaksten onder de volwassen katten.
Ze verblijven niet meer in het asiel maar worden liefdevol en warm opgevangen in zorggezinnen.
In het zorggezin krijgt elk katje de nodige nestwarmte, de beste zorgen en heel veel liefde om op te groeien tot een super sociaal en op de mens gericht spinnertje. De zorggezinnen worden begeleid bij de zorg voor de kleintjes, bij vragen of problemen en bij adopties. Medische kosten en voeding worden vergoed.
Opvang in gezinnen is een ongelofelijke meerwaarde voor deze kleintjes, ze groeien op in huiselijke kring, zonder enige stress!
Na vaccinatie en op de leeftijd van minstens 8 weken worden de kleintjes uitgewuifd door hun zorggezin en mogen ze hun valiesjes uitpakken in hun definitieve adoptiegezinnen.
De kittenopvang is gegroeid vanuit één van de vaste poezenopvang mama’s van het asiel, maar wordt nu professioneel uitgebreid om nog meer kleintjes de maximale toekomstkansen te kunnen geven. DE kans die zij verdienen.
We zijn voor onze kittenopvang nog op zoek naar enthousiaste en doortastende mensen die graag verschil willen maken voor een klein hummeltje en daadwerkelijk leventjes gaan redden. U?
Wilt u graag meer weten of zie je het wel zitten om samen met elkaar kleine katjes groot te laten worden? Neem dan contact op met de coördinator van ons prachtige kittenproject : Chantal D’hondt.
Zij vertelt je er graag meer over en luistert ook naar jouw opvangmogelijkheden en vragen. Tot slot maakt zij een afspraak met u om eens langs te komen en alles eens rustig door te spreken.
Denk niet meteen dat u niet in aanmerking kan komen, omdat u bijvoorbeeld buitenshuis werkt, er zijn allerlei mogelijkheden en alles is bespreekbaar!
Doen? Doen! Zullen we samen onze Provincie eens iets unieks laten zien?
U kunt Chantal D’hondt bereiken via :
Telefoon : 0475/89 27 80
Mail : chantal.dhondt@fulladsl.be
"Wees de verandering die je in de wereld wil zien"

1 opmerking:

dharielle zei

Super dat er eindelijk een kittenopvang is in west-vlaanderen. Ik hoop dat je veel opvanggezinnen bijkrijgt want het zal nodig zijn. Veel succes met jullie initiatief. Mogen vele katjes een nieuwe thuis krijgen.